Hi ha un seguit d’apartats de l’organització d’una boda on l’estalvi pot ser important: Les invitacions: Opta per invitacions molt més personalitzades. Si tens sort, intenta recòrrer a algun amic expert en dissenyar targetes que et pugui ajudar a fer-les en el teu propi ordinador, així baixes un poc el pressupost. Usa un paper fi però no costós. Així mateix, intenta reduir el nombre dels teus convidats.

L'època de l'any: Es diu que gairebé el 70% dels casaments es realitza entre maig i octubre. Per tant, elegeix una data fora d'aquests mesos. Intenta elegir una data en els mesos de gener, febrer o març, però recorda que no has d'escollir dies pròxims al 14 de febrer, Dia de San Valentí, perquè els preus de les flors pujaran al màxim.

El lloc: Si pots usar la teva casa o la d'algun familiar per a la realització de la recepció del teu casament, serà fabulós i molt més econòmic que llogar un local. Tot ai això, cal pensar en la infrastructura i la logística: accès, capacitat del local, ubicació en cas de mal temps...Si nó, a llogar, però estudiant els preus.

L'hora: Un casament durant el dia és força més econòmic que a la nit. En comptes d'un gran sopar, organitza un deliciós dinar per als teus convidats basat per exemple, en un bufet.

L’àpat: En els restaurants i dpnada la seva varietat, també es poden estudiar menús que sigui assequibles a la butxaca amb productes de temporada, no cal llançar la casa per la finestra.

El vestit de núvia: Pots estalviar fent-te el vestit amb la teva cosidora de confiança, ja que molts vestits tenen un elevat preu per la marca o el dissenyador. Avui dia existeixen molts mitjans d'informació per poder veure models de vestits per dissenyar el teu. Escull bones teles de gran qualitat però de preus còmodes. Algunes vegades, les cases especialitzades fan ofertes. Per tant, mantén-te a l'expectativa d'aquestes campanyes promocionals. Si no tens molt temps, també pots optar per un model de vestit de festa i encarregar la seva confecció en blanc. Una altra opció encar mé sbarat és llogar els vestits. La decoració: Si el lloc del teu casament serà al costat d'altres matrimonis abans o després del teu, podeu organitzar-vos amb les altres núvies per estalviar costos en les flors de la decoració, lloguer del saló, etc.. Intenta gastar en aquells elements que els teus convidats podran apreciar realment, com el menú.

Les begudes alcohòliques: Usa una temàtica per estalviar en les begudes alcohòliques. Una bona idea és oferirvins de casa nostra acudint directament a cooperatives o petits distribiuidors que ens informaran.

Les fotografies: Verifica amb la família o amics, si algun d'ells sap de fotografia. Sortirà més a compte encara que el reportatge sigui mé szsenzill.

Les flors: Elegeix les més belles flors de l'estació, intenta evitar les flors importades, així estalviaràs costos.

Els records de casament: Pere stalviat al màxim, pots comprar els elements tu mateixa i fer-los amb ajuda d’algú. Per exemple, comprar petitesespelmes i adornar-les; clauers amb algub detall... cal estudiar-ho segons el pressupost.