El porter barcelonista José Manuel Pinto ha estat sancionat amb dos partits per la UEFA per haver enganyat un rival en el partit de la Lliga de Campions contra el Copenhaguen, al xiular i simular el xiulet de l'àrbitre, ha informat el club català.

Un portaveu del FC Barcelona ha precisat aquesta tarda a EFE que la sanció al jugador ha estat a causa de què la UEFA ha considerat que el porter quan va intentar suposadament enganyar el seu rival ho va fer sense atendre "al joc net".

En el transcurs de la primera part del partit, el brasiler César Santin va iniciar un contraatac que l'havia de deixar en un mà a mà amb Pinto, que en aquell partit substituïa Víctor Valdés, i amb una possibilitat franca de marcar gol.

Sorprenentment, el jugador del Copenhaguen es va aturar i va deixar la pilota sense control, fet que va sorprendre tot l'estadi, mentre que els jugadors del Barcelona van continuar l'acció.

L'endemà, el canal TV3 va descobrir que Pinto havia simulat el xiulet de l'àrbitre per confondre el brasiler, qui va caure en la trampa.

La UEFA va iniciar una investigació, després de la qual ha decidit sancionar el jugador del Barcelona amb dos partits. El porter andalús va argumentar fa uns dies que acostuma a comunicar-se amb els seus companys amb xiulets per orientar-los o avisar-los sobre qualsevol acció.

El Barcelona té tres dies per presentar les al·legacions que cregui convenient davant el comitè d'apel·lació, i és probable que ho faci dilluns que ve, ha informat el club.