Un sallentí serà diumenge un sac de nervis al descans del partit Espanyol-Reial Madrid al camp de Cornellà El Prat. I no serà pas per haver de sortir a veure's les cares amb Cristiano Ronaldo o Pepe. No, Alfred Peinado només haurà de fer un xut, però amb 60.000 euros de valor. Des del mig del camp, dins la campanya de promoció que fa el BBVA (l'actual patrocinador de la lliga) entre els seus clients, ha d'intentar marcar un gol des de 52 metres, des del mig del camp. Ho provarà amb tres participants més, de Figueres, València i Valladolid.

Alfred Peinado, que té 38 anys i es dedica a la producció musical i ha fet de discjòquei, també té experiència en futbol. "Vaig ser als equips base del Sallent i després al Sant Joan, amb el qual vam ser campions de grup i alguns clubs es van interessar per mi, jo jugava de mig centre de 4, destacava per les passades. Em van fer proves tant el Sabadell com l'Espanyol, on em va descartar Paco Flores, ell volia uns jugadors físicament més forts".

La carrera futbolística d'Alfred Peinado va quedar frenada arran d'un accident de cotxe que va tenir amb el seu pare en tornar d'un partit, quan encara era juvenil, que li va deixar el turmell tocat. De fet, és el pare, Joan Alfred Peinado Cortés, qui va ser l'afortunat en el sorteig del BBVA. Aquest sallentí de 67 anys, que és un gran aficionat a la ràdio (va ser el primer director de l'emissora municipal) i al futbol (de jove havia jugat al Balsareny i a l'Artés), va rebre la notícia amb incredulitat: "mai no m'ha tocat res i fa molt temps, quan vaig fer un 14 a la travessa, repartien un premi de només 600 pessetes. Per això, quan el director de l'oficina de Sallent del BBVA em va trucar, no m'ho creïa, pensava que era broma". El premiat amb la "Jornada de tu vida" pot delegar en qui vulgui perquè faci el xut dels 60.000 euros; en tot cas, la primera intenció que va tenir Joan Alfred Peinado va ser de llançar ell mateix. I es va posar a entrenar-se amb dedicació: "vaig parlar amb el Sallent i em van deixar provar-ho al camp, em feia molta il·lusió". Però l'infortuni el va fer desdir: "sí, tot xutant em vaig fer una estrebada. I no vaig tenir més remei que dir-li al noi". Si hi ha gol, el premi per a qui serà?: "jo sóc l'afortunat al sorteig, però no hi haurà baralles entre pare i fill!"

Alfred Peinado, que ahir ja va ser a Cornellà El Prat on fins diu-menge al matí no farà proves del xut, diu que "ara estic tranquil, però llavors tindré pressió". Ell es dedica a la producció de música house, té un estudi de gravació i ha fet de discjòquei (Fredy Márquez és el seu nom de guerra) a Londres, Eivissa o Miami. Com el seu pare abans, s'entrena al camp del Sallent, que té mides de Primera, i explica que "sóc dretà, i xutaré no gai-re fort, amb paràbola i buscant que la pilota boti a uns 7 o 8 metres de la porteria, i que entri pel mig". Si entra, és el gol de la seva vida.