Fins a cinc equips de les nostres comarques iniciaran aquests dies les diverses fases per assolir les categories de Preferent i Interterritorial, les dues més altes del bàsquet base català.

El primer conjunt a posar-se en marxa ha estat el júnior femení del Petro Pintó Asfe de Sant Fruitós, que busca recuperar el seu lloc a Preferent que va perdre la temporada passada. Les fruitosenques es van enfrontar ahir al Vilassar de Dalt, i avui tornen a jugar davant el TGN Bàsquet, en un duel que es posarà en marxa a partir de dos quarts de set de la tarda. Les bagenques tancaran la seva participació dissabte a les deu del matí davant el Mollet.

També busca el bitllet per a Preferent el cadet masculí del Remacat Súria, que està enquadrat al grup 3. Els suriencs, que juguen dissabte a dos quarts de vuit del vespre davant el Marc Gasol i diumenge a les dotze del migdia a la seva pista contra el Mollet, hauran d'acabar primers de grup si volen competir a la màxima categoria.

Finalment, els equips júnior masculí de l'Asfe Sant Fruitós, el Torelló-100x100 Olost i l'Esparreguera intentaran des d'avui assegurar-se la presència a Interterritorial, un fet que no hauria de ser gaire complicat. Només quedaran fora tres dels 29 equips que hi participaran. El Torreforta, el Collblanc i el Sant Joan Despí seran els rivals d'avui d'Asfe, Olost i Esparreguera respectivament, i qui guanyi serà d'Interterritorial sense haver de jugar més partits.