El pilot de San Marino Alex de Angelis té diverses fractures vertebrals de diferent consideració de resultes d'una fortíssima caiguda en la sessió d'entrenaments oficials del Gran Premi de Japó, que s'ha corregut aquesta matinada al circuit de Motegi. De Angelis va caure entre els revolts 9 i 10 i va perdre el coneixement durant uns moments, tot i que després el va recuperar i podia respirar pels seus propis mitjans quan era traslladat al Dokkyo Hospital de Mibu.

Segons l'informe mèdic, De Angles té fractures vertebrals de diversa consideració i una contusió pulmonar, a més d'un traumatisme cranioencefàlic. Té fracturades les vèrtebres T7, T8, T9 i L4 a més del trencament transversal de les vèrtebres T2, T4 i T8. La seva vida, però, no corre perill.

Elías, penúltim

Per la seva banda, en els mateixos entrenaments, Toni Elías va conservar la 25a posició, penúltima entre els participants que van concloure la sessió, per a la cursa que s'haurà disputat aquesta matinada. Elías va explicar que "tinc les idees clares respecte de la cursa d'Aragó i he fet un pas endavant positiu. No sóc lluny de les altres motos Open i finalment he trobat una bona configuració".