Pep Guardiola serà l'entrenador del Manchester City la propera temporada. Així ho va anunciar el club anglès mitjançant un comunicat oficial al seu lloc web. El tècnic de Santpedor ja havia expressat feia setmanes la voluntat d'abandonar el Bayern de Munic i aterrar a un club de la Premier League. Guardiola prendrà les regnes del Manchester City el principi de la campanya 2016-2017, i firmarà per tres temporades. Segons el diari alemany Bild, cobrarà 25 milions de lliures en cada una.

El club va explicar que feia setmanes que les negociacions contractuals estaven obertes i que són un reinici de les que van quedar interrompudes el 2012, quan el santpedorenc va decidir embarcar-se a la aventura amb el Bayern. Pep Guardiola coneixerà un nou estil de futbol a la Premier. Un joc més físic, més directe, sense control. Aquest serà un repte que el de Santpedor assumirà després de guanyar la Lliga amb el Barça i la Bundesliga amb el Bayern. L'entrenador bagenc buscarà la glòria al bressol del futbol, Anglaterra.

Suport de Pellegrini

El club anglès va explicar que va decidir fer públic el fitxatge en plena temporada per respecte a l'actual entrenador, el xilè Manuel Pellegrini, de 62 anys, i als jugadors, a fi d'eliminar la innecessària càrrega de l'especulació a la premsa. "Manuel, que recolza la decisió de fer públic aquest comunicat, està totalment centrat a aconseguir els seus objectius per a aquesta temporada".

Pep Guardiola substituirà a l'estiu Pellegrini, que abandonarà el 30 de juny l'equip al qual va arribar el 2013 i amb el que va aconseguir dos títols, la Premier League l'any 2014 i la Copa de la Lliga la següent temporada.

Al costat de Txiqui i Soriano

El tècnic de Santpedor no estarà sol a la ciutat de Manchester. Allí es retrobarà amb dos vells amics de la seva època a la banqueta del FC Barcelona, Ferran Soriano i Txiqui Begiristain. L'empresari Soriano és des de setembre del 2012 el director executiu del club, mentre que Begiristain és el secretari tècnic, també des d'aquell mateix any. La seva presència al club anglès de ben segur que ha estat una de les claus en la decisió de Pep Guardiola.

El Bayern ja té substitut

El Bayern de Munic ja coneixia la decisió de Guardiola i per aquest motiu la notícia no va ser una sorpresa. El club alemany es va afanyar a buscar-li un substitut i ja va anunciar que Carlo Ancelotti es faria càrrec de l'equip. En l'aspecte esportiu, al Bayern li queda mitja temporada amb Pep Guardiola a la banqueta. El conjunt lidera amb comoditat la Bundesliga i buscarà aconseguir la Champions i la Copa.

El malson de Pep Guardiola a Munic han estat les constants lesions que han afectat els jugadors de les seves files. Però, si deixem de banda aquesta mala fortuna, ha aconseguit cinc títols: dues Bundesliga, les dels anys 2013-2014 i 2014-2015; una Copa Alemanya, l'any 2013-2014; una Supercopa d'Europa, l'any 2013; i un Mundial de Clubs, el 2013. El punt negre sempre ha estat la Supercopa Alemanya, ja que l'ha perdut tres vegades.