La forta nevada que va caure ahir sobre Munic i que va impedir als jugadors del Bayern entrenar-se amb normalitat pot ser una metàfora del que espera a Pep Guardiola en cas que el seu equip no accedeixi avui als quarts de final de la Lliga de Campions. Els bavaresos són grans favorits sobre la Juventus. Van demostrar ser superiors a Torí i el 2-2 d'aquell partit els dóna avantatge. Però la Vecchia Signora és especialista en superar situacions límit. Ho va demostrar l'any passat, en les semifinals, contra el Reial Madrid. Avui haurien de caure contra un dels grans del continent, però Guardiola sap que una caiguda seria duríssima i la vol evitar.

"Sé què passaria"

L'encara entrenador del Bayern va avisar que "sé què passarà si no guanyo la Champions. He de viure amb aquesta pressió. És sempre així des de fa quaranta anys. Guanyes, i tots contents; perds, i no tant".

Per al santpedorenc "no podem jugar els primers minuts amb el resultat de l'anada. Hem d'intentar fer un joc que potenciï els nostres punts forts i exploti les seves debilitats". De tota manera, es mostra confiat que les coses aniran bé perquè "ens trobem en millors condicions que l'any passat. Necessitem tots els jugadors i demà no podem guanyar només amb onze. Hem de treballar, sobretot, l'aspecte mental per no perdre el control del partit. Hem parlat amb els jugadors sobre què fer per guanyar".

Un dels homes importants pot ser el xilè Arturo Vidal, que la temporada passada era a la Juventus. Guardiola va recordar que "els primers mesos van ser una mica difícils per a ell perquè ens havíem de conèixer, però ara és molt millor perquè el coneixem millor i ell també els seus companys".

Les baixes de la Juventus

L'actual subcampió europeu arriba avui a Munic amb la important baixa del seu home àncora del centre del camp, el veterà Marchisio. Tampoc no hi serà el central Giorgio Chiellini. Per als locals, a més dels seus habituals problemes en defensa, podria ser baixa Robben, que ahir estava refredat. Un dels elements de morbositat serà la tornada a l'Allianz Arena de Mario Mandzukic, que en va marxar fa dos anys per discrepàncies amb Guardiola.

El tècnic del Bayern va avisar ahir que "la Juve continua sent la Juve, igual de forta. Conec la mentalitat italiana, han guanyat milers de títols amb aquesta mentalitat. Poden fer dues coses, defensar amb deu homes o fer un bon joc ofensiu".