Les noies del conjunt júnior de la Joviat van aconseguir una merescuda plaça per competir a la categoria de Preferent després de vèncer en els dos partits disputats en les fases d'ascens.

En el primer matx les manresanes van rebre la visita del CB Prat, que va caure de manera contundent davant una sòlida actitiud defensiva de les jugadores bagenques, que, tot i amb els nervis inicials, van ser capaces de mostrar-se concentrades en tot moment.

El duel va acabar amb un definitiu resultat final de 67-39 que posava les coses molt de cara per a les noies de Gerard Barbé.

En el segon i decisiu partit la Joviat es va desplaçar fins a la pista del Joventut de Badalona. Ambdós conjunts eren conscients que només la victòria era vàlida per fer-se amb el bitllet de Preferent.

El partit també va presentar un començament carregat de nervis, errades no forçades i un baix parecentatge de tir per part dels dos equips; no obstant, amb l'arrancada del segon quart, les manresanes van fer-se amb una lleugera diferència en el marcador que encaminaria la victòria.

A la represa, amb un joc més vertical i uns minuts d'excel·lent treball defensiu, les del Bages van saber mantenir l'avantatge en l'electrònic i van poder iniciar el darrer període amb un marge de 10 punts favorables.

No va ser fins als últims minuts del partit, però, que la Joviat va tancar el duel clavant un triple a falta de 3 minuts que les posava fins a 15 punts per sobre del conjunt del Baix Llobregat.

D'aquesta manera, l'equip júnior de la Joviat s'ha guanyat la plaça per competir a Preferent durant la lliga regular, que s'estrena el dia 16 de setembre.