FUTBOL/PRIMERA CATALANA

La UD San Mauro s’imposa al feu del segon classificat (0-2)

La formació montbuienca va vèncer al terreny de joc del FC Martinenc i amplia a set i vuit punts la diferència respecte als seus perseguidors

Otger Sastre va iniciar les dues jugades dels gols ‘mauristes’

Otger Sastre va iniciar les dues jugades dels gols ‘mauristes’ / ARXIU/OSCAR BAYONA

Sisena victòria consecutiva d’una UD San Mauro que té al seu abast la consecució del títol de lliga i l’anhelat ascens a la Lliga Elit. Els montbuiencs van vèncer al feu de l’històric FC Martinenc (0 a 2), la formació que ocupa la tercera posició a la taula classificatòria, i van aprofitar la derrota del segon classificat, la UD San Juan Atlético de Montcada, al terreny de joc de la Unificació Llefià (3 a 2) per ampliar el seu avantatge respecte els montcadencs i els barcelonins fins als set i els vuit punts, respectivament, quan només falten cinc partits per al final de la competició.

El tècnic de la UD San Mauro, Jesús Milán va optar per una estructura d’equip inusual (4-1-4-1) per afrontar el desafiament de sumar els tres punts al Municipal del Guinardó. La intenció de l’entrenador igualadí era contrarestar el joc directe dels amfitrions i el rèdit que habitualment treuen de les segones jugades. No endebades, el FC Martinenc encara no havia cedit cap derrota al seu feu (deu victòries i dos empats).

Una vegada més, l’opció tàctica de Jesús Milán es va revelar com a encertada i la formació dirigida per Toni Carrillo només va generar una ocasió de gol durant tot el primer període. Un servei de banda favorable als locals va propiciar la rematada a boca de canó de Favio Osorio que Caleb Martínez va conjurar en fer una aturada decisiva. Els xuts de Franco Nantez i Sergi Escofet van ser les oportunitats més clares dels mauristes abans del descans.

A la represa, els visitants van millorar les seves prestacions ofensives i un servei en profunditat del mig centre surienc Otger Sastre va habilitar Franco Nantez per penetrar com a extrem per la dreta. La passada enrere del mitja punta va propiciar el golàs de Sergi Escofet des de la frontal de l’àrea de penal barcelonina (min 59). Dinou minuts després, Otger Sastre i Franco Nantez van armar una jugada similar que va permetre el golejador Èric Compte Copoví sentenciar el guanyador de l’enfrontament (0a 2).

LA FITXA TÈCNICA.

FC MARTINENC. Toni Casamayor, Adrià Saró, Juan Sosa (Marc Aguilar min 84), Eugenio Pitu Plazuelo, Favio Osorio, Édgar Tejada, Max Espígol, Alejandro Torres (Daniel Suárez min 62), Bubacar Njié Kambi (Miguel Ángel Sanvidal min 62), Alejandro Garriga (Sergio Mulero min 62) i Cristian Fabregat.

UD SAN MAURO (Sistema de joc: 4-1-4-1). Caleb Martínez; Javi García, Albert Masegosa, Jon Lobo, Hicham Karrouch; Bernat Benito; Franco Nantez (Marc Andreu min 71), Otger Sastre (Marc Vilajosana min 89), Adrià Caballé (Dani Vargas min 75), Sergi Escofet (Arnau Puentes min 84); i Èric Compte Copoví Copo.

ÀRBITRE. Samuel Gutiérrez Galera (Delegació de Lleida), auxiliat per Pol Puiggrós Castelló i Ferran González Llovera. Va amonestar els locals Juan Sosa (min 31), Alejandro Torres (min 56), Adrià Saró (min 89) i Édgar Tejada (min 89) i el visitant Hicham Karrouch (min 13).

GOLS. 0-1 Sergi Escofet min 59 i 0-2 Èric Compte Copoví Copo min 78.