L'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha volgut defensar el "rigor" i la "dedicació" del seu exsecretari municipal Ramon Maria Canudas, ja difunt, malgrat que la setmana passada li va atribuir els errors en el procés de venda de la Fàbrica de Baix. Aquella operació, que es remunta a l'any 2001, ha comportat ara a l'alcalde de Borredà un judici en què s'enfronta a quatre anys de presó per prevaricació.

En el judici, celebrat dijous de la setmana passada, Roma va negar l'acusació fiscal i va assenyalar que només va actuar guiat pel seu secretari municipal, Ramon Maria Canudas, a qui va atribuir, per tant, els errors administratius. El judici es reprendrà el 18 de novembre amb els informes finals.

Després de la seva declaració judicial, l'alcalde ha volgut, però, "retre homenatge al secretari Canudas, que durant quinze anys, segons afirma, "va exercir les seves funcions amb total rigor i dedicació al nostre municipi". Segons l'alcalde, "era una persona íntegra, ben preparada, membre del Cos Nacional de Secretaris-Interventors, i amb una llarga trajectòria en diversos municipis de la comarca".

Roma, a més, confia en la seva absolució, ja que en el judici "es demostrarà que no hi ha causalitat delictiva" i que "els errors van ser corregits degudament".