Els assassins del triple crim de Chiloeches eren amics de la filla: així se'n van aprofitar abans que tot es torcés

El grup va aprofitar la confiança de la noia per aconseguir informació de la seva família

Van entrar a la casa per robar els rellotges del pare i el van acabar matant a ell, a la seva dona i a la noia

Un agent del departament de criminalística de la Guàrdia Civil es prepara per entrar a l'escenari del crim

Un agent del departament de criminalística de la Guàrdia Civil es prepara per entrar a l'escenari del crim / EP/Rafael Martín

Luis Rendueles

Els assassins de la família de Chiloeches, el triple crim que ha commocionat aquesta petita localitat de la província de Guadalajara, sabien que les víctimes, la família Villar Fernández, deixava oberta una de les portes del xalet per quan els seus fills sortissin de nit i arribessin tard. I, precissament per aquesta porta va ser per on van entrar; no en van haver de forçar cap.

També sabien que el pare, Ángel Villar, tenia a casa uns quants diners en metàl·lic i, sobretot, diversos "rellotges cars". I van anar-hi per robar-los. Els detinguts eren "de la colla" de l'ex-xicot de la filla, Laura, també assassinada, com el seu pare i la seva mare. Van conèixer la noia i es van aprofitar de la seva confiança durant un temps.

Les primeres investigacions revelen que Fernando, ciutadà espanyol amb antecedents per robatoris i estafa, i David, també espanyol però sense antecedents, i cosí de l'exparella de Laura, van aconseguir tota la informació necessària de la mateixa víctima, que els la va donar involuntàriament. De fet, li van preguntar de broma si la seva família "estava forrada" per viure en "aquell xalet" i ella els va donar informació sense donar-li importància perquè confiava en ells.

La tercera detinguda pel triple crim és una ciutadana veneçolana que tindria una relació sentimental amb un dels dos acusats. Fonts de la investigació han confirmat que tots tres van entrar a la casa per cometre el robatori, buscant aquests rellotges.

Sorolls dins de la casa

Quelcom va sortir malament durant l'assalt. La mare, Elvira, es va despertar i va trucar al 112. El pare, Ángel, es va enfrontar amb els assaltants. L'home es va defensar amb força i el seu cos mostra moltes ferides, possiblement causades per un matxet.

El més probable és que la Laura, la filla, reconegués els lladres, i també la van matar a punyalades, com a la seva mare. Després, van provocar un incendi dins de la casa amb la intenció d'esborrar-hi les empremtes.

Un dels detinguts pel crim de Chiloeches

Un dels detinguts pel crim de Chiloeches / EP/Rafael Martín

Un dels dos detinguts es va traslladar després del robatori i els crims a un petit hostal de Daganzo (Madrid) que ahir va ser registrat per la Guàrdia Civil amb ell present. Allà, s'hi van recuperar, segons les fonts consultades per 'Cas Obert', canal de recerca i successos de 'Prensa Ibérica', els rellotges de la família Villar. Eren dins una maleta tipus trolley.

Un Peugeot negre

L'altre detingut vivia a la mateixa urbanització de Chiloches que els Villar Fernández. El seu cotxe, un Peugeot negre, va ser la primera pista per als investigadors. Les càmeres de seguretat de la urbanització el van gravar sortint la matinada del triple crim i de l'incendi.

L'exnòvio de la Laura, també amb antecedents per robatori i que tenia una ordre d'allunyament d'ella, ha quedat fora de tota sospita, segons les fonts consultades per 'Cas Obert'.