Un any més, amb motiu de la diada de Sant Jordi, l'escola Joviat de Manresa va celebrar dimarts els Jocs Florals, que enguany han arribat a la 53a edició. Els alumnes d'ESO i batxillerat van tenir la seva festa al matí i els de primària van celebrar el certamen a la tarda. Tots dos actes es van emplaçar al pavelló de l'escola.

Els Jocs Florals d'enguany de la Joviat han estat dedicats a l'Any Espriu -amb motiu de la commemoració dels 100 anys del naixement del poeta i escriptor-. És, per això, que tant la imatge dels Jocs, com la decoració i els diplomes que es van entregar, tenien la imatge d'aquesta commemoració.

L'acte del matí va tenir la presència de Toni Llobet, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Manresa i professor de literatura. Van presidir l'acte Jordi Vilaseca, director pedagògic de l'escola, Sheila Manchado, responsable de l'àrea de Llengües i professora de batxillerat, Xènia Garrofé, coordinadora i professora de batxillerat, i Neus Serrano, coordinadora i professora d'ESO. L'acte va ser presentat per Irene Mas, exalumna de l'escola i seguit amb atenció per alumnes i professors.

Pel que fa a l'acte dedicat als alumnes de primària, va ser amenitzat per les actuacions dels nens i nenes de les activitats extraescolars de folk i guitarra, i va poder ser seguit amb atenció pels familiars, que hi estaven convidats

Els Jocs Florals s'han portat a terme des de la fundació de l'escola i han tingut una gran importància al llarg de tots aquests anys.