La cantant nord-americana Beyoncé Knowles és la celebritat més poderosa del món, al davant del jugador de bàsquet LeBron James i del raper Dr. Dre, segons una nova llista publicada ahir per la revista Forbes.

La popularitat de la diva s'ha vist propulsada per l'espectacular gira mundial que ha protagonitzat aquest any, amb 95 concerts en els quals va recaptar de mitjana 2,4 milions de dòlars (1,7 milions d'euros), i per l'èxit del seu àlbum Beyoncé, del senzill del qual Drunk in Love ha venut més d'un milió de còpies.

"Però Beyoncé no s'atura a la música, ha construït un petit imperi empresarial. Guanya milions de dòlars donant suport a companyies com a H&M i Pepsi. Té una línia de perfums (...) i la seva pròpia empresa de roba House of Dereon, amb texans, sabates i accessoris", recorda la revista.

En total, Forbes estima que la cantant va guanyar uns 115 milions de dòlars (82,6 milions d'euros) entre juny del 2013 i juny del 2014.

A més, la revista vaticina un altre gran any per a Beyoncé, que acaba de començar la primera gira mundial al costat del seu marit, Jay Z, amb el qual forma sens dubte la parella de famosos més poderosa del món.

El músic i productor nord-americà figura en el sisè lloc de la llista de Forbes, que té en compte per a la seva elaboració nombroses variables, des d'ingressos fins a aparicions en premsa i presència a les xarxes socials.

Beyoncé ha arrabassat el primer lloc a la diva de la televisió nord-americana Oprah Winfrey, que cau fins al quart lloc, superada també per LeBron James i Dr. Dre.

L'estrella dels Miami Heat és el jugador de la NBA que més samarretes ven, i només la seva línia de sabatilles comercialitzada per Nike va registrar vendes el 2013 per valor de 300 milions de dòlars (215 milions d'euros).