Un total de 29 professors d'ESO de 13 instituts de la Catalunya Central estan participant, aquesta setmana, en la formació del programa anomenat Classe de Tecnologies Creatives (CTC), que té per objectiu incorporar les noves tecnologies a les classes tradicionals de secundària.

És per això que, en ple mes de juliol, aquesta trentena de docents d'instituts de la Catalunya Central estan aprenent com ensenyar, després a classe, tècniques com programar, dominar l'electrònica bàsica, dissenyar i crear circuits simples i, fins i tot, desenvolupar conceptes de robòtica.

30 miniexperiments i un robot

L'innovador projecte, pioner a tot l'estat espanyol, proposa, en concret, realitzar 30 miniexperiments tecnològics, i conclourà amb un últim bloc que convidarà els alumnes a construir exemples molt senzills de robots mecànics, que s'aplicaran en el disseny d'un projecte propi que serà presentat pels alumnes el 31 de gener al CosmoCaixa, en una trobada final entre tots els participants.

Els instituts que el curs que ve oferiran el programa CTC a la Catalunya Central són Cal Gravat, Guillem Catà i Lluís de Peguera (Manresa), el Castellet (de Sant Vicenç), el Cardener (Sant Joan de Vilatorrada), el Mig-món (Súria), el Francesc Ribalta (Solsona), el Molí de la Vila (Capellades), el Montbui (Santa Margarida de Montbui) i l'institut Pere Fontdevila (Gironella). També hi participen tres centres d'Osona: l'Antoni Pous i Argila (Manlleu), el Cirviànum de Torelló i el SES Calldetenes.

El programa és impulsat per l'Obra Social "la Caixa" en col·laboració amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat i tindrà la participació de prop de 2.500 estudiants de 103 instituts de secundària de tot Catalunya.