Investigadors de la Universitat Nankai de Tianjin, en col·laboració amb el fabricant automobilístic xinès Great Wall Motor, han dissenyat un cotxe que es controla únicament amb la ment, segons ha informat l'agència oficial Xinhua.

El vehicle, posat a prova ahir, empra 16 sensors que capten els impulsos del cervell de l'usuari, els analitzen i els envien al sistema de processament del cotxe, que els interpreta com a ordres d'accelerar o frenar, o d'obrir i tancar portes.

Aquest invent se suma al del cotxe sense conductor en el qual el gegant tecnològic nord-americà Google fa temps que treballa, així com el seu rival xinès Baidu, que va anunciar el mes passat que espera llançar la seva versió pròpia abans de final d'any.

El cotxe controlat per la ment de Nankai encara està lluny de comercialitzar-se, segons reconeixen els seus creadors, que esperen que les tecnologies que han desenvolupat puguin servir per permetre la conducció a persones discapacitades. Els investigadors asseguren que la prova d'ahir ha estat la de major precisió. "La tecnologia és prou madura, però hi ha algun marge de millora que el farà més segur, intel·ligent i fàcil de manejar", va dir Duan Feng, professor del departament de computació i enginyeria de Nankai.