Bonsai Natura celebra els 25 anys rebent un premi del cònsol del Japó

El guardó, lliurat al president Joan Cuervas, reconeix la difusió que fa l'entitat de la cultura nipona

18.12.2015 | 00:00
Bonsai Natura celebra els 25 anys rebent un premi del cònsol del Japó

No ho podien celebrar d'una manera millor. Bonsai Natura, l'Associació Bonsai del Bages, ha arribat als 25 anys de vida i ha rebut un guardó de mans del cònsol general japonès, que reconeix la contribució i difusió que fa l'entitat bagenca de la cultura japonesa i la col·laboració que estableix entre el país nipó i Catalunya. El reconeixement ha estat concedit, concretament, a qui és el president de l'associació, Joan Cuervas.
L'acte d'entrega del premi va tenir lloc al començament de desembre a la recepció que realitza el consol general del Japó de Barcelona per celebrar l'onomàstica de l'emperador del Japó. En aquesta recepció són convidats direc-tius, empresaris i persones relacionades amb la cultura japonesa. Aquest acte permet a les entitats i institucions conèixer-se i retrobar-se entre ells.
Joan Cuervas ha afirmat a aquest diari que "estem molt contents, perquè és un premi que concedeix el mateix cònsol general en representació del seu país a persones que, per la seva feina en diferents àmbits, contribueixen a les relacions entre Japó i Catalunya, i que una associació petita com la nostra rebi aquest premi ha estat, a banda d'una agradable sorpresa, una recompensa per la feina realitzada durant aquests 25 anys de treball".
Cuervas afegeix que "durant molts anys hem estat fent diverses activitats culturals paral·lelament a la nostra afició principal, que és el bonsai, i hem après que el bonsai és un art i que està molt vinculat a la cultura japonesa i oriental en general".
A banda d'aquest reconeixement, enguany l'entitat ha organitzat altres activitats commemoratives del quart de segle de vida, entre les quals destaquen l'exposició del mes de juny i els actes que han rebut suport d'entitats i de personalitats que els han visitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema