El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha acreditat 590 periodistes, gràfics i tècnics de 84 mitjans de comunicació per a la cobertura informativa del judici del cas Nóos, que començarà l'11 de gener i en què estan acusats la infanta Cristina, el seu marit, Iñaki Urdangarin, i 16 persones més.

El judici se celebrarà a la tercera planta de l'edifici de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), situat al polígon Son Rossinyol de Palma, segons ha informat en un comunicat el TSJIB.

L'acreditació i un document d'identitat seran imprescindibles per accedir a les dependències i donar cobertura al judici, tant a la zona delimitada a l'exterior de l'edifici com a la sala de premsa i a la de vistes.

A la sala de vistes hi haurà 15 seients per a periodistes, que no podran abandonar la sala excepte en els recessos que estableixi el tribunal i no podran accedir a la sala amb ordinadors personals o similars, pastilles, càmeres fotogràfiques, dispositius de gravació d'àudio i vídeo o telèfons mòbils. També hi ha 36 seients per al públic. Pel que fa a la sala de premsa, disposa de 120 llocs per a periodistes.

El primer dia del judici, l'11 de gener, el primer dia de les declaracions dels acusats, el 9 de febrer, i al final del judici, s'oferiran imatges -foto i vídeo- de l'interior de la sala de vistes en règim de pool, que seran distribuïdes a tots els mitjans de comunicació.

Les imatges es prendran únicament durant uns minuts a l'inici del judici. Les fotografies seran fetes per l'agència Efe. Pel que fa a les imatges de vídeo, seran a càrrec de RTVE. Les unes i les altres es posaran a l'abast de tots els mitjans.

És previst que l'11 de gener les parts exposin les qüestions prèvies amb presència de tots els acusats, inclosa la infanta, i els dies posteriors el tribunal de la secció primera de l'Audiència de Palma decidirà si jutja la germana del rei o l'eximeix en aplicació de l'anomenada "doctrina Botín".