590 acreditacions de premsa per seguir el judici de Nóos

L'11 de gener començarà la vista pública del cas en què estan acusats la infanta Cristina, el seu marit, Iñaki Urdangarin, i 16 persones més

23.12.2015 | 07:43
Cristina de Borbó

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha acreditat 590 periodistes, gràfics i tècnics de 84 mitjans de comunicació per a la cobertura informativa del judici del cas Nóos, que començarà l'11 de gener i en què estan acusats la infanta Cristina, el seu marit, Iñaki Urdangarin, i 16 persones més.
El judici se celebrarà a la tercera planta de l'edifici de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), situat al polígon Son Rossinyol de Palma, segons ha informat en un comunicat el TSJIB.
L'acreditació i un document d'identitat seran imprescindibles per accedir a les dependències i donar cobertura al judici, tant a la zona delimitada a l'exterior de l'edifici com a la sala de premsa i a la de vistes.
A la sala de vistes hi haurà 15 seients per a periodistes, que no podran abandonar la sala excepte en els recessos que estableixi el tribunal i no podran accedir a la sala amb ordinadors personals o similars, pastilles, càmeres fotogràfiques, dispositius de gravació d'àudio i vídeo o telèfons mòbils. També hi ha 36 seients per al públic. Pel que fa a la sala de premsa, disposa de 120 llocs per a periodistes.
El primer dia del judici, l'11 de gener, el primer dia de les declaracions dels acusats, el 9 de febrer, i al final del judici, s'oferiran imatges -foto i vídeo- de l'interior de la sala de vistes en règim de pool, que seran distribuïdes a tots els mitjans de comunicació.
Les imatges es prendran únicament durant uns minuts a l'inici del judici. Les fotografies seran fetes per l'agència Efe. Pel que fa a les imatges de vídeo, seran a càrrec de RTVE. Les unes i les altres es posaran a l'abast de tots els mitjans.
És previst que l'11 de gener les parts exposin les qüestions prèvies amb presència de tots els acusats, inclosa la infanta, i els dies posteriors el tribunal de la secció primera de l'Audiència de Palma decidirà si jutja la germana del rei o l'eximeix en aplicació de l'anomenada "doctrina Botín".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema