Alan Rickman, una de les grans figures del cinema britànic i conegut pel seu paper del professor Severus Snape a la saga Harry Potter, va morir als 69 anys a causa d'un càncer, va informar la seva família. Amb la seva mort el Regne Unit perd un dels seus més importants intèrprets dramàtics, famós pels seus papers d'obres de William Shakespeare i de l'escriptora Jane Austin.

Daniel Radcliffe, protagonista de la saga Harry Potter, ha dit d'ell que va ser "una de les persones més lleials" que ha conegut en la indústria cinematogràfica. De gran presència física i amb una notable veu profunda, era un dels actors més estimats del Regne Unit a causa de la seva proximitat i un sentit de l'humor molt ocurrent.

Per a les noves generacions, Rickman és el rostre del professor Severus Snape a l'escola de màgia del nen Harry Potter, però per als més grans és recordat per la seva interpretació de Hans Gruber Jungla de vidre (1988).

Es va fer famós, a més, per haver interpretat el dolent de Nottingham a Robin Hood: Príncep dels lladres (1991) i en la pel·lícula Love Actually (2003) al costat de l'actriu Emma Thompson. Però se'l recorda sobretot pels seus papers en films com Sentit i sensibilitat (1995), basada en l'obra de Jane Austin, al costat de Kate Winslet i Emma Thompson.

Va obtenir un premi Globus d'Or al millor actor per la producció de televisió Rasputin (1996).