La Universitat de Girona (UdG) i el restaurant el Celler de Can Roca, qualificat com el millor del món, han creat un Centre d'Innovació en Gastronomia que espera convertir-se en un referent internacional. Segons informa la UdG, l'acord, que han signat el rector Sergi Bonet i el cuiner Joan Roca, permet que aquest centre universitari posi la seva capacitat i instal·lacions a disposició del departament de recerca i desenvolupament del Celler de Can Roca.

El pacte s'emmarca en el Campus d'Alimentació i Gastronomia de la UdG, que facilita la transferència de coneixement de la universitat a les empreses i institucions.

Joan Roca ha remarcat que aquesta col·laboració respon a "una suma d'esforços amb la voluntat de compartir coneixement i tecnologia en el sector de l'alimentació i la restauració per al seu progrés tècnic i el gaudi de la societat".

Una de les primeres activitats d'aquest centre d'innovació és un curs gratuït i a distància d'introducció a la cuina al buit, que arrencarà a mitjan març, que s'impartirà en castellà i que tindrà un dels seus principals destins en el mercat iberoamericà.

Aquestes classes es faran a partir de materials audiovisuals que els professors posen a disposició dels alumnes en el que es coneix en la terminologia anglesa com MOOC -Massive Online Open Course.

Els vídeos han estat rodats íntegrament a la cuina del Celler de Can Roca i en el seu departament de recerca i desenvolupament, anomenat la Masia.