Dues-centes cinquanta persones han participat aquest diumenge a la primera calçotada popular organitzada per Regió7 que ha servit per promoure productes elaborats principalment a la Catalunya Central. L'interès per la festa ha superat totes les expectatives, ja que la previsió inicial era d'aplegar a l'entorn dels 200 comensals. Finalment, però, s'ha pogut encabir fins a 250 assistents. Els tiquets fa dies que estaven esgotats.

Durant la trobada, que ha començat a 2/4 de 2 del migdia, s'han pogut degustar calçots de Casa Ametller (se n'han cuit més de 5.000) amanits amb la salsa especial per a calçotades de l'empresa Ferrer, d'origen solsoní ubicada a Santpedor. Es tracta d'una salsa feta a base d'ingredients de màxima qualitat com ametlles, tomàquets i oli d'oliva, elaborada amb mètodes artesanals, sense conservants ni colorants.

El tall l'ha posat Germans Caus de Puig-reig, una empresa familiar especialitzada en l'elaboració d'embotits de qualitat, només amb carns fresques i de proximitat.

També han col·laborat en la festa Forn Passeig, que hi ha posat el pa; les cerveses bagenques Guineu i els snacks d'aperitiu Zanuy, de l'empresa berguedana Liven. El navarclí Agustí Pastisser hi ha aportat la coca, mentre que la sallentina La Torre ha permès tastar els seus iogurts. El vi ha estat, naturalment, de l'Oller del Mas, mentre que Cafè del Bages, que hi ha assistit amb el coffe-truck, ha posat el colofó a la trobada amb cafès i caputxinos.

Per als petits hi ha hagut inflables de l'empresa d'animació Festactivitat.