La biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa va acollir dimecres el recital "Refugi de Paraules" organitzat amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, per l'Ajuntament de Manresa, la mateixa biblioteca i el CNL Montserrat, amb la col·laboració d'Òmnium Bages, el Conservatori Municipal de Música de Manresa i el Forn Jorba.

Una cinquantena de persones van poder escoltar el poeta Ton Armengol, que va seleccionar i recitar poemes d'arreu de la Mediterrània i un poema propi. L'intermezzo musical va anar a càrrec dels violoncel·listes Lluc Rovira, de 3r de Grau Professional del Conservatori Municipal de Música de Manresa; i el professor de violoncel del Conservatori Amat Santacana. Van interpretar la Sonata en Si bemoll Major per violoncel i baix continu, d'Antonio Vivaldi.

A continuació, Llorenç Planes, com a col·laboració d'Òmnium Bages, va moderar els torns de l'alumnat d'Intermedi 3 de català del CNL Montserrrat, que van introduir els pomes que van llegir dels respectius països d'origen o que havien escollit de llengües diverses. El recital es va encetar amb el poema inèdit escollit enguany per celebrar el Dia Mundial de la Poesia 2016, Preneu les roses, d'Olga Xirinacs, que es va poder sentir també traduït al castellà. També es va llegir La Llibertat, de Joan Margarit, en català; El sol, de l'egipci Hafez Ibrahim, en àrab; My mistress' eyes are nothing like the sun, de William Shakespeare, en anglès; Tishsya dutunko, de la ucraïnesa Lesya Ucrainka; Quisiera tener varias sonrisas, de la poetessa espanyola Concha Méndez; Te amo, infancia, del veneçolà Vicente Gerbasi; i Celei care pleaca, del romanès Ion Minulescu.

L'acte el va cloure la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, que va lliurar a tot l'alumnat participant un obsequi commemoratiu.