Apareix un avió perdut fa 52 anys en assecar-un llac

Els cossos sense vida dels quatre ocupants d'un Piper van ser trobats al cap de poc, però de l'aparell no se'n va saber res més fins ara

09.04.2016 | 00:00

Veïns de la localitat de Sarmiento, a la província de Chubut, al sud de l'Argentina, van trobar al llac Colhué Huapi, després de l'evaporació de les seves aigües, un avió sinistrat i desaparegut des del 19 d'octubre del 1964, quan un Piper Apache Twin va caure al llac amb quatre ocupants: el pilot, dos enginyers i el llavors cap d'enginyeria de la companyia Pan American Energy Argentina, Miguel Sánchez Navarro.
Els cossos van ser trobats poc després, però de l'aeronau no se n'havia sabut res fins ara. L'evaporació de les aigües del Colhué Huapi en els últims anys va permetre que, fa uns dies, Omar Porto, encarregat d'una finca de la zona, veiés "una cosa que podia arribar a ser un tros" de l'aeroplà, va explicar Julián Bochatey, membre de l'equip de l'Aeroclub de Sarmiento que treballa per desenterrar-lo.
"Era una història coneguda perquè havien aparegut els cossos dels quatre tripulants", va apuntar Bochatey. El llac, que havia ocupava una superfície de 800 quilòmetres quadrats, s'ha assecat pràcticament del tot a causa de les sequeres dels últims anys i dels canvis mediambientals.
Encara que sempre va tenir poca profunditat, les aigües van mantenir ocult el Piper fins que va aflorar sobre la superfície una petita part de l'ala dreta. "El que és la part de la cabina i els instruments estan bastant destrossats", però les ales i els motors han aparegut en bon estat, pel que s'ha pogut comprovar fins ara, segons Bochatey.
"Encara falta bastant per poder treure-li tota la terra", va afegir, i per tant encara s'estan fent tasques de desenterrament de l'aparell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema