El jove igualadí David Andrés s'ha quedat a les portes de guanyar el S. Pellegrino Youth Chef 2016, un concurs que busca el millor cuiner jove del món. Aquesta passada nit, a Milà, es disputada la gran final, en la qual el xef del restaurant Somiatruites d'Igualada, i cap de cuina del restaurant Àbac de Barcelona, s'enfrontava a altres dos cuiners, i finalment, el jurat ha decidit atorgar el guardó al nord-americà Mitch Linehard.

Andrés ha superat diferents fases per arribar a la final d'anit. 3.000 candidats es van presentar a un concurs. D'entre tots ells, 20 van accedir a la semifinal de la qual tant sols en van quedar tres: l'igualadí, Linehard i el francès Shintaro Awa. La decisió del jurat va arribar després d'una emocionant ronda final, en la què David Andrés va quedar entre els tres finalistes. Però el rpemi va ser per al representant d'Estats Units, Mitch Lienhard. El jove cuiner de Michigan es va proclamar vencedor amb el plat: ànec a la taronja amb espècies i moniato. Lienhard es va imposar als 19 aspirants que representaven diferents àrees geogràfiques i que havien estat finalistes.