La cultura va centrar el segon dels debats organitzats a Manresa en què estaven convidades les deu candidatures que es presenten a les eleccions. Si en la primera cita a la Cambra sobre economia hi van participar els deu alcaldables, aquest cop només van acudir-hi els caps de llista d'ERC, ICV, Manresans i MoVeM. I el PP va declinar la invitació.

El debat era organitzat per l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, i els candidats, seguint una exquisida disciplina pel que fa al temps adjudicat (un minut, per fer àgils les intervencions), van desgranar les propostes dels seus partits a partir de les tres preguntes que els va plantejar el periodista Joan Piqué, que exercia de moderador: estratègies i projectes culturals per als propers quatre anys; models de gestió i finançament; i relació que tindran amb les entitats.

Seguidament, el públic que va assistir al debat a l'auditori de la Fundació Caixa Manresa va poder plantejar preguntes. Va ser quan es va parlar de qüestions més concretes i els candidats es van haver de mullar més. Es va preguntar per la Sala Ciutat, el Museu Comarcal (el PSC aposta per les arts plàstiques i ICV diu que la cultura passa més pel carrer), del carrer del Balç (un projecte aplaudit per tothom i que coincideixen que ha de reactivar el turisme) o de la festa major (CiU creu que és "justeta" i per a Solidaritat "tenim el que ens mereixem, a mesura que millorem l'aparador serà millor").

Pel que fa a la Sala Ciutat, van evidenciar-se les discrepàncies en el si de l'actual tripartit per un equipament que s'ha hagut de tancar per la seva degradació. Oriol Puig, del PSC, va fer referència a la campanya a Facebook per salvar la sala, i va dir que no tenen cap intenció que vagi a terra. En canvi, Pere Cullell, d'ERC, considera que el cost de rehabilitar-la és inassumible i aposta per fer una nova plaça d'entrada al museu. Una proposta a la qual se suma CiU. La CUP va retreure que s'havia incomplert la promesa de fa quatre anys de fer una sala polivalent, que entenen que hauria de ser al centre (a la pista Castell). La resta rebutja enderrocar la Sala Ciutat, i Xavier Rubio, d'ICV, va apuntar que "s'ha de fer xarxa amb el que ja existeix, i no plantejar inversions que no es podran fer".

El debat va durar un parell d'hores i va tenir rèplica en18 municipis catalans més.