La trobada entre els paradistes del mercat de la Font dels Capellans i la regidora de Comerç, Sílvia Gratacós, va servir per acordar poder pagar en dos terminis el rebut, que se'ls ha doblat en 2 anys, i elaborar un estudi econòmic centrat en el cost de la neteja, que l'Ajuntament de Manresa els farà arribar perquè l'analitzin.

Un portaveu dels marxants, Gaudenci Rodríguez, ha volgut agrair la presència a la reunió i el suport del president a la Catalunya Central de Pimec (petita i mitjana empresa), Esteve Pintó. També hi eren presents el president de l'Associació de Marxants de les Comarques Gironines, Josep Maria Vergés, i el president de l'Associació de Marxants de Terrassa, José Martínez.

Rodríguez ha celebrat també la bona disposició de la regidora Sílvia Gratacós a escoltar les problemàtiques que afecten els petits comerciants dels mercats no sedentaris.

Quan els marxants tinguin a les mans i hagin pogut estudiar l'estudi econòmic sobre les despeses que genera la neteja del mercat sol·licitaran una nova reunió amb l'Ajuntament. "En aquests moments la negociació està ben oberta", va explicar ahir Rodríguez.

Des del punt de vista dels marxants, una taxa de 100 euros per parada i any, a més del rebut per poder posar parada al mercat de la Font, és una càrrega excessiva, sobretot en uns moments en què les vendes han baixat.

La postura de l'Ajuntament és que cal equilibrar les despeses que genera a la ciutat la celebració del mercat dels dimarts de la Font dels Capellans i avala la puja de preu del rebut i la implantació de la nova taxa amb un estudi econòmic elaborat sobre el funcionament dels mercats de Manresa.