L'església parroquial de la Mare de Déu del Carme acollirà demà, a les 11 del matí, la cerimònia de comiat de l'exdirector del Montepio de Conductors Josep Claramunt Traveset. Claramunt va morir ahir, diumenge, als 86 anys d'edat, a causa d'una malaltia.

Claramunt va rebre l'any 1993, de mans del llavors president Jordi Pujol, la medalla al mèrit del treball Francesc Macià. La distinció li va ser atorgada en reconeixement a la seva tasca professional, duta a terme a l'entitat manresana. Claramunt s'havia incorporat a la plantilla del Montepio l'any 1960, després d'aprovar un concurs-oposició per cobrir una plaça d'administratiu. Llavors aquesta entitat tenia les seves oficines en un despatx de la prolongació del carrer Guimerà. L'any 1971 va assumir la direcció del Montepio, càrrec que va ocupar fins a l'any 1995, moment en què va ser substituït per l'actual director, Josep Maria Serena.

Claramunt va dedicar tota la seva vida a l'entitat de conductors i no se'n va desvincular mai. Un cop jubilat de la seva tasca de director va passar a formar part de la comissió consultiva de l'entitat, on va ocupar diversos càrrecs, entre els quals el de president.