Satisfacció generalitzada. És l'ambient que ahir al capvespre es respirava en la inauguració de les noves instal·lacions de l'Hospital de Sant Joan de Déu. És la culminació de sis anys d'obres i de dotze d'una complicada fusió sanitària a la ciutat.

Aquest fet el va aprofitar el President de la Generalitat, Artur Mas, per posar Manresa com a exemple que Catalunya pot tirar endavant un projecte tan complex com la consulta i el procés sobiranista.

"Manresa ha fet un projecte de molta complexitat, i és el precedent d'altres de gran complexitat que també hem de fer en aquest país", va assegurar durant l'acte i enmig d'aplaudiments. "Manresa és un exem-ple. S'ha fet i s'ha fet bé. I això val per al país. Que aquest exemple serveixi per a Catalunya", va afirmar.

Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, va fer d'amfitrió d'una inauguració que va generar molta expectació. El nou vestíbul de l'hospital era ple a vessar de convidats, personal d'Althaia, els seus representants sindicals i usuaris. Va ser una celebració en la qual el director general d'Althaia, Manel Jovells, va exercir de mestre de cerimònies i on tot es va complir al detall, horari inclòs. El van acompanyar l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Als parlaments, Jovells va destacar que "el projecte s'ha trobat una trajectòria complicada i moments molt durs" a causa de la crisi i els problemes de finançament. Per això, va assegurar, "la satisfacció és més gran". També va voler remarcar que el nou hospital és un projecte col·lectiu i compartit on tothom s'ha hagut de sacrificar però que "serà útil i bo perquè tindrà més i millors serveis".