Treballar per la independència a Catalunya amb la mirada posada en el 27 de setembre, i per la transformació profunda del model polític, econòmic i social català. És l'objectiu d'Esquerres per la Independència a Manresa, l'evolució d'Esquerres pel Sí-Sí. Ahir es va presentar aquesta plataforma. Ho va fer a la plaça de la Independència de la ciutat. Hi havia membres d'ERC, la CUP, ICV i EUiA, si bé l'adhesió és a títol individual.

Ramon Majó va llegir el manifest, que posa l'accent en la importància que "l'esquerra lideri o, almenys, tingui una veu forta i contundent" per aconseguir "la independència i la revolució social per anar cap a un país nou, una república catalana que ens deslliuri de la monarquia carca dels Borbons que ens imposa l'estat espanyol. Cap a un país amb lleis socials més justes i on el progrés material sigui també moral". Va voler aclarir que "no volem substituir ni competir amb l'ANC" i va fer una crida a les persones i forces d'equerres que no formen part de la plataforma a sumar-s'hi. ExI preveu organitzar actes divulgatius passades les municipals, entre els quals una taula rodona amb partits sobiranistes d'esquerres.

El president de la federació de barris, Enric Martí; el catedràtic Josep Maria Mata-Perelló; l'alcaldable per ERC, Pere Culell, i el president de l'ANC, Antoni Bozzo, formen part de la plataforma.