La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) tindrà un pressupost de 34,07 milions d'euros el curs vinent. És l'1 % més que no pas l'actual, que s'ha tancat amb un superàvit de 6.478 euros.

La proposta de pressupost, que encara està pendent de l'aportació que faci la Generalitat, es va aprovar a l'última reunió del patronat de la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVIC-UCC. La nova alcaldessa de Vic, Anna Erra, va presidir per primera vegada la reunió del patronat, a la qual també va assistir l'alcalde de Manresa, que n'és vicepresident segon com a president de la Fundació Universitària del Bages. La vicepresidència primera l'ocupa el secretari d'Universitats de la Generalitat.

A partir d'ara Junyent també formarà part de la comissió permanent de la Fundació Balmes, que és la que es reuneix entre els plens del patronat. També formarà part d'aquesta comissió permanent l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido. Al patronat s'hi han incorporat els alcaldes sorgits de les darreres eleccions municipals, com l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, o el de Prats de Llucanès, Isaac Peraire.

Així mateix la UVIC-UCC ha posat un peu a l'Alt Empordà amb l'entrada a la Fundació Balmes de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, com a nova patrona. Torelló també entrarà a formar part de l'organisme rector universitari. Es tracta de completar "una universitat en xarxa per a una xarxa de ciutat. Una universitat territorial", va dir Erra. Amb les noves incorporacions al patronat hi ha 34 membres i ja no s'acceptaran noves incorporacions.