El govern convergent de Manresa confia amb el suport d'ERC per tirar endavant els projectes de legislatura malgrat la dimissió del líder republicà a la ciutat, Pere Culell. La resta de partits a l'oposició demanen a CiU i, sobretot a ERC -que garanteix l'estabilitat de l'executiu municipal des de fora del govern-, explicacions sobre si l'acord se'n ressent i si l'equilibri de forces al consistori realment es manté.

Convenciment a CiU que els republicans compliran el pacte de legislatura i que sotracs dins d'ERC no afectaran l'acció de govern. "L'acord segellat fa unes setmanes va més enllà dels noms propis. És fruit del debat de dos partits, que l'han ratificat", explica el portaveu del govern municipal, Antoni Llobet.

Assegura que estan tan confiats de tenir al costat a ERC que fins i tot no han demanat cap reunió extraordinària amb els republicans per dilucidar si hi haurà cap gir en el grup municipal, ara que Pere Culell ha abandonat, de cop i de forma sorprenent, la vida política. "Arran del pacte signat, ja ens veiem de forma habitual amb ERC i per aquest motiu no demanem cap trobada excepcional", afirma. A més, Llobet es remet al comunicat que van emetre divendres els seus socis en què s'especifica que el pacte a l'Ajuntament es manté.