La cobertura de les residències públiques a Manresa està per sota la mitjana catalana

Els centres d'atenció de la resta de la comarca fan que, en canvi, el Bages se situï entre els territoris millor equipats

17.08.2015 | 07:53

Que a Manresa tot sovint hi hagi famílies que han de marxar a pobles veïns per buscar una residència té una explicació. El fet de ser una ciutat extraordinàriament sobreenvellida fa que la demanda de places d'assistència públiques superi àmpliament l'oferta que hi ha.
L'alt índex de sobreenvelliment que arrossega la ciutat fa que cada cop hi hagi més persones de la tercera edat que necessitin atenció. Això, sumat a l'estancament del nombre de places assistides dels últims anys fa que any rere any hi hagi les mateixes places però a repartir entre molts més interessats.

Segons dades del departament de Benestar Social i Família, actualment la capital del Bages disposa de 280 places en centres assistits per a persones més grans de 65 anys. D'aquestes, 201 corresponen a places íntegrament públiques i 79 són concertades. Això suposa una cobertura a la ciutat de l'1,9%; és a dir, que per cada 100 habitants majors de 65 anys la ciutat disposa d'1,9 places en residències públiques.

Segons l'últim recompte de l'Institut d'Estadística de Catalunya, actualment a Manresa aquest col·lectiu agrupa 14.728 persones, o el que és el mateix, el 19,5% de la població manresana. D'ells, 2.609 tenen més de 85 anys; el 3,45% del total.
Les dades pel que fa a la cobertura a la ciutat, a més, situen Manresa per sota de la mitjana catalana i, el que és més sorprenent, encara més lluny del global de la comarca del Bages. Així, mentre que arreu del país els darrers càlculs del departament situen la cobertura en el 2,37%, a la comarca aquesta és lleugerament superior i arriba fins al 2,49%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La immigració repunta a Manresa després de 5 anys seguits de retrocés

La immigració repunta a Manresa després de 5 anys seguits de retrocés

Des del juny del 2015 al juny d'enguany han arribat 191 nouvinguts És el primer cop que en guanya...

El govern replica que el PSC intenta amagar la seva mala gestió de l´edifici Impuls

El govern replica que el PSC intenta amagar la seva mala gestió de l´edifici Impuls

La portaveu, Àuria Caus, diu que s'està intentant arreglar la "hipoteca gruixuda" signada per un...

Informació sobre el nou decret de lleure

El CAE organitza el dijous 3 de novembre una sessió informativa del nou decret

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema