En minoria

Desavinences entre els dos regidors d´Unió fan més fràgil el govern de CiU

El trencament de la federació nacionalista ha distanciat Olga Sánchez i Miquel Davins

22.08.2015 | 08:24
Miquel Davins
Miquel Davins

L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa no tan sols ha de dirigir la ciutat en minoria, 9 de 25 regidors, sinó que ho ha de fer amb els seus dos regidors d'Unió distanciats entre ells arran del trencament de la federació entre Convergència Democràtica (CDC) i Unió Democràtica (UDC), a mitjan mes de juny passat.

Els dos membres del govern per part d'Unió són Olga Sánchez, que és cinquena tinent d'alcalde i responsable de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, i Miquel Davins, regidor de Sanitat i Gent Gran. Aquest últim té dedicació exclusiva i rep un sou de 3.456 euros bruts. La dedicació de Sánchez és del 90 % i cobra 3.509 euros bruts al mes perquè cobreix més àrees.

Tots dos han expressat la seva voluntat de continuar a l'executiu manresà i garantir-ne l'estabilitat. Però s'han situat en bàndols diferents després de la ruptura. Sán-chez va deixar la presidència d'Unió a Manresa a final de juliol, tot i que no ha deixat el partit, ni s'ha posicionat, almenys públicament, a favor de cap dels moviments sorgits de la ruptura com Hereus del 1931. Per la seva part, Davins, que és president comarcal d'Unió Democràtica, s'ha mantingut fidel a la direcció nacional que encapçala Josep Antoni Duran i Lleida.

Si algun dels dos o els dos renunciessin a formar part del govern municipal, aquest quedaria encara amb una minoria més fràgil que no pas la d'ara. A les municipals, CiU, llavors encara aliats, van obtenir 9 regidors, dos menys que no pas al mandat anterior. Es podria quedar en 7 o 8. Malgrat que el govern municipal té el suport dels 7 regidors d'Esquerra Republicana, amb qui ha signat un pacte de governabilitat, complicaria notablement la gestió del govern de la ciutat. A les municipals, Sánchez anava de número 4 i Davins al 8.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema