La unitat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Manresa va iniciar ahir un estudi exhaustiu sobre les condicions en què es troben els plataners del passeig Pere III, després que dilluns a la tarda una branca de grans dimensions caigués a sobre de la terrassa de l'orxateria La Xixonenca, en un moment del dia en què no hi havia clients asseguts a les taules.

Fonts municipals van explicar ahir que, després que dilluns mateix se sanegés l'arbre afectat, s'ha descartat aplicar cap altra mesura d'urgència en la resta de plataners, ja que no s'hi ha detectat perill imminent. De totes maneres, s'ha acordat elaborar un informe sobre l'estat en què es troba cada arbre i sobre l'actuació que cal fer en cadascun Les inspeccions van començar ahir mateix, tant al plataner afectat com als arbres més pròxims, i continuaran durant els propers dies. La intenció és que l'informe estigui enllestit en un període curt de temps.

Les mateixes fonts van afegir, però, que aquesta anàlisi no és nova, ja que cada any, durant l'època de poda, ja es revisa l'estat dels arbres. "Cada hivern, es fa una poda dels plataners i ja es fa llavors una valoració sobre el seu estat", van explicar les mateixes fonts. Amb tot, l'incident de dilluns ha obligat el consistori a elaborar un informe exhaustiu immediat, fora de la temporada de poda.