L'escola Valldaura ha començat el curs amb obres perquè la nova cargolera que hi han col·locat no va arribar a temps per deixar-ho tot a punt abans d'iniciar les classes. També han hagut de fer-ho sense telèfon ni Internet. A hores d'ara està tot solucionat però, tal com ha admès la directora del centre, Clara Molina, aquests endarreriments van suposar "haver de fer mans i mànigues per rebre els nanos en condicions".

Josep Ramírez, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, ha explicat que, enguany, "en conjunt, hi ha hagut un nombre superior d'obres i de mòduls i alguna no ha pogut quedar acabada abans del dia14". És el que ha passat a l'escola Valldaura, centre que funciona amb set mòduls prefabricats on aquest curs estudien 220 infants de P3 a 4t de primària. Ramírez ha afegit que l'arranjament del pati de primària, on s'ha augmentat l'espai i s'ha instal·lat una graderia, també "ha endarrerit un dia o dos la normalitat" perquè es va aprofitar per fer-hi una intervenció per evitar els embassaments que s'hi produïen.

A la nova cargolera hi va la tutoria de primària, el curs de 4rt de Primària i una aula especial d'escriptura. Aquest nou espai, ha informat la directora, permetrà habilitar una aula d'informàtica que fins ara no podien tenir per manca de metres quadrats. Alhora, s'ha fet una nova distribució d'administració i de la sala de mestres, i s'ha triplicat l'espai de menjador. Finalment, s'ha adequat un accés nou a l'escola pel carrer del Dos de Maig, a banda de la que ja funcionava pel carrer d'Ausiàs March.

La directora de l'escola ha destacat la col·laboració de les famílies i de la comunitat educativa per suavitzar els obstacles d'estrenar curs sense tenir-ho tot a punt. Col·laboració que també ha posat en relleu el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament.