La línia R5 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va posar en funcionament, ahir, la prova pilot d'un projecte per fer classes d'anglès aprofitant l'estona del viatge. L'experiment es va fer en el tren a Barcelona de les 06.59 del matí i en el que surt de la capital catalana a les 19.56.

El projecte es basa en unes sessions de conversa que poden fer tots els usuaris de la línia ferroviària que s'hagin inscrit prèviament a la pàgina web de l'empresa. Segons va destacar el president dels FGC, Enric Ticó, durant el viatge inaugural del servei, els alumnes potencials no han de complir cap requisit previ. A hores d'ara, va afegir, ja s'hi han inscrit més d'una trentena de persones.

Les classes les du a terme un professor nadiu contractat per l'empresa Vaughan System, especialitzada en l'ensenyament d'idiomes. Tal com explicava ahir Eva Murphy, responsable de la companyia, les classes en els vagons es faran seguint el mètode patentat per la companyia i que, explica, es basa a "parlar i repetir les idees clau de cada tema".

Més classes a la R6

L'experiència d'ahir al matí va ser la primera de les sessions que duran a terme FGC i Vaughan System durant dues setmanes. Així, la primera prova va tenir la participació de tres alumnes, una de les quals va fer el trajecte sencer, mentre que una altra només va anar des de l'estació de Manresa Baixador fins a la de Molí Nou/Ciutat Cooperativa. La tercera va fer el viatge entre la parada de Sant Boi i Barcelona.