L'Institut de Ciència de Materials de Barcelona, dirigit pel manresà Xavier Obradors, ha rebut la distinció Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, que el destaca com un referent internacional en el seu àmbit.

Aquesta distinció a l'institut adscrit al Centre Superior d'Investigacions Científiques només la tenen una vintena de centres a tot l'estat espanyol, aproximadament la meitat dels quals són catalans.

Xavier Obradors ha explicat que, en certa forma, això suposa entrar a formar part "de la Champions" de la recerca al costat d'un club de membres molt exclusiu. "El nostre institut ha estat lluitant per aconseguir-ho els darrers 5 anys i ara estem molt satisfets del reconeixement", ha assegurat.

La distinció comporta que el centre rebrà 1 milió d'euros l'any durant 4 anys per desenvolupar noves línies de recerca relacionades amb els materials per a emmagatzematge i conversió fotovoltaica i termoelèctrica; superconductors per a aplicacions d'energia elèctrica i dispositius per a electrònica intel·ligent i molecular i biomaterials multifuncionals per a la teràpia, la diagnosi i la reparació de teixits.