Les forces polítiques que han proposat la contractació de l'excap de files de la CUP de Manresa, Adam Majó, com a càrrec de confiança per fer de comissionat del centre històric, CiU i ERC, creuen que la CUP l'ha rebutjat amb visceralitat perquè no ha entès que es tracta d'un càrrec de lliure designació que té per objecte fer de revulsiu per accelerar la regeneració del barri vell de la ciutat.

El portaveu del govern, Antoni Llobet (CiU), demana que s'entengui que la proposta de tenir un comissionat per al centre històric "no va de CUP ni d'ERC ni de CiU ni de partits polítics sinó de la millor manera de vetllar pel bé comú".

Llobet creu que és fonamental partir de la base que la rehabilitació i la regeneració dels barris de Manresa que integren el centre històric és una assignatura pendent per a la ciutat després d'anys de dedicar-hi esforços amb diferents forces polítiques al capdavant de l'Ajuntament i malgrat les inversions realitzades i les múltiples actuacions que fins ara s'han dut a terme.

Si s'està d'acord amb aquesta anàlisi, segons Llobet, també seria lícit compartir la idea que per aconseguir la recuperació del barri vell "hem de trobar maneres diferents d'actuar". I afegeix que, des del punt de vista de CiU, que és compartit amb ERC, "no provar aquestes noves fórmules seria irresponsable".

D'això se'n deriva la necessitat de buscar una figura que fins ara no ha existit, com és la del comissionat del centre històric, que ha de tenir interlocució directa amb els regidors municipals en tot allò que té a veure amb el barri vell i que "en cap cas s'ha de limitar a tenir una actitud continuista".

És en aquest punt on entra en joc la figura d'Adam Majó. "No volem una persona que arribi per aplaudir sinó per interpel·lar i qüestionar polítiques que es desenvolupen en aquest àmbit", diu.