La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es va trobar amb una sorpresa a la inauguració formal de l'edifici nou de l'institut Cal Gravat de Manresa. Acompanyada de tota la comitiva, es va topar amb un alumne de primer d'ESO al passadís, assegut a terra davant la porta de la seva classe. Rigau s'hi va acostar i li va demanar què hi feia. L'estudiant, sorprès per l'atenció generada li va explicar compungit que l'havien fet fora de l'aula per "xerrar massa". La consellera, comprensiva, li va contestar que a ella també li passava, "però pensa que callar costa molt poc", li dir. L'estudiant va fer com si entengués el consell i va tornar a entrar a classe mentre la comitiva va continuar la visita.

Durant la inauguració de l'edifici que s'ha estrenat aquest curs, Rigau va destacar que l'institut Cal Gravat no tan sols és un centre escolar sinó que té un component social. «Claríssimament és un institut que fa una funció de formació, cohesió i ascensió social primordial, i alhora també és un centre que ajuda i col·labora a formar les persones", va assegurar.

L'institut de Cal Gravat es va posar en marxa el curs 2008-2009 en mòduls prefabricats. Ara ja té edifici propi. Compta amb més de 400 alumnes.