LA CUP presentarà al ple municipal de demà dues mocions. La primera és per demanar que l'Ajuntament s'adhereixi a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària; i la segona, perquè "condemni la decisió del Tribunal Suprem i demani la seva rectificació immediata" en relació amb la decisió d'anul·lar l'absolució dels ciutadans que el juny del 2011 van encerclar el Parlament.

La Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària és una iniciativa sorgida a partir de la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, on es va crear la Xarxa, l'octubre passat, a Badalona. La moció, a part de l'adhesió a la Xarxa, demana que l'Ajuntament es comprometi a "posicionar l'economia social i solidària com el motor primer de desenvolupament local i d'arrelament amb la ciutat". Amb aquest objectiu, la proposició demana que es proporcioni "un fonament jurídic per formalitzar i assegurar la col·laboració entre l'Ajuntament i l'economia social i solidària, la qual cosa implica garantir a llarg termini i de forma estable recursos suficients al sector, així com buscar mecanismes de formació continuada en aquest àmbit pels i les tècniques de promoció econòmica".

Sobre la segona moció, la CUP recorda que la decisió del Tribunal Suprem contra una sentència exculpatòria implica la condemna a vuit d'aquests ciutadans a vuit anys de presó, i que "les anul·lacions de sentències absolutòries només es poden fer mitjançant la repetició del judici, condició indispensable per no vulnerar la llei i que malauradament no s'ha respectat". La CUP entén que "la sentència s'emmarca dins d'una campanya profunda de criminalització dels moviments socials que protesten contra l'ofensiva retalladora de drets i llibertats".