L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa serà dijous una de les seus de la Copa Cangur, activitat organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques a Catalunya i el País Valencià.

Es tracta d'un concurs de matemàtiques i la UPC de Manresa aplegarà uns 120 alumnes de 2n i 3r d'ESO d'instituts del Bages, del Berguedà i de la Cerdanya. Consisteix en una prova contra rellotge per grups de 9 a 10 del matí i un acte d'entrega de premis.

Aquesta és la tercera edició d'aquest concurs. La UPC de Manresa ha estat triada com a seu a la Catalunya central, amb la Montserrat Alsina i el Josep Maria Cors com a coordinadors, i de fet és una de les que acull més equips, gràcies a les infraestructures del centre.

Fase internacional

Els equips més destacats aniran a la fase final de Catalunya de la Copa Cangur, i també hi ha la possibilitat de participar en la fase internacional a Itàlia.

De manera similar a la llei d'oferta i demanda els punts assignats a cada problema van variant segons el desenvolupament. Com més difícil és un problema, més augmenta la seva puntuació.

Així mentre un problema no és resolt per cap equip o bé si els equips el fallen, se li van sumant punts. S'ha elaborat un programari especial que controla el desenvolupament de l'activitat.

La sala del concurs sembla la borsa, amb una pantalla gegant on es mostren els rànquings, el valor real dels problemes a cada moment i el cronòmetre que marca el temps que falta, i els participants pendents de la pantalla, decidint quina és seva estratègia.