La pancarta que un jove va exhibir dissabte a la Carnavalada de Manresa en què es podia llegir "Gabriel és de tots" (vegeu diari d'ahir) va generar ahir un comunicat de condemna de la regidora de la Dona, Cristina Cruz, que manifesta el seu "enèrgic rebuig al contingut del cartell, del tot desencertat. Malgrat que s'exhibís en el context de carnaval, una festa de disbauxa i transgressió, hi ha límits que no es poden sobrepassar".

En el comunicat, la regidora, membre de la candidatura d'ERC i acabada d'incorporar al govern pel pacte amb CDC, afirma que "cap dona és propietat de ningú, i el fet que hi hagi qui faci broma i escarni del tema, en to masclista, i consideri les dones com a objectes, indica fins a quin punt encara hi ha feina per fer en aquest àmbit. Des de la regidoria de la Dona i l'Ajuntament es continuarà fent tasca de sensibilització per evitar actituds d'aquest tipus i evitar tota manifestació de masclisme".

El jove manresà que dissabte va exhibir la pancarta mentre participava amb la carrossa del frankfurt Can Xavi en la Carnavalada de Manresa es vol mantenir en l'anonimat, però ha manifestat a Regió7 que només tenien la intenció de "passar-ho bé i fer una mica de sàtira sobre totes les polèmiques que últimament afecten tots els àmbits de la societat, com les de les pancartes al camp de l'Espanyol o els atacs a l'Anna Gabriel".

"Estic d'acord amb el que diu el comunicat, perquè nosaltres estem totalment en contra del masclisme", explica el manresà sobre el comunicat del consistori, i assegura que no perseguien "cap objectiu" concret, sinó que només volien "fer la rua tranquil·lament i obtenir un somriure de la gent, el carnaval l'entenem així, de forma lúdica. Durant la rua ningú ens va venir a dir res".

L'autor de la pancarta ha explicat que aquesta "va ser consensuada" amb la resta de membres de la carrossa, i que es tractava "d'una broma general a la qual ningú va donar més importància de la que té". Finalment, va explicar que no s'esperava "que po- gués tenir tanta importància", ja que "no esperàvem tenir cap problema perquè com he dit estem en contra del masclisme i la pancarta era una sàtira i no un atac". El jove incideix en el fet que no hi havia mala fe a l'hora d'exhibir el cartell que va mostrar i lamenta la interpretació que se n'ha fet.