Per segon any consecutiu l'Ajuntament de Manresa ha aconseguit la màxima puntuació possible en transparència i qualitat de la informació de les seves pàgines web. La capital del Bages és un dels 25 municipis catalans que han aconseguit el 100 % en l'última avaluació del Segell Infoparticipa, indicador que elabora el laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El regidor de Recursos Humans i Transparència, Jaume Torras, ha recollit el guardó en un acte celebrat al Born Centre Cultural, a Barcelona. El 2014 l'Ajuntament també va aconseguir la màxima puntuació del 100%, mentre que el 2013 va obtenir el segell de qualitat amb un 95 %.

Coincidint amb l'entrada en vigor de la Llei de Transparència, enguany s'han incrementat els indicadors que analitza Infoparticipa, segons explica l'Ajuntament en una nota informativa, per analitzar les webs municipals. Hi ha 5 temes que es consideren bàsics: qui són els representants polítics; com es gestionen els recursos col·lectius; com es gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i quines eines s'ofereixen per a la participació ciutadana.

Inforparticipa és un projecte que va néixer el 2012 amb l'objectiu d'avaluar la informació que es publica a les webs de les administracions públiques per promoure la seva transparència i la qualitat.