L'Ajuntament de Manresa instarà el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a prendre les mesures necessàries per garantir que es millorarà el servei de transport públic en autobús entre Manresa i Barcelona per evitar, com a mínim, que hi hagi viatgers que hagin de fer l'itinerari dempeus als passadissos dels vehicles.

La demanda municipal es fa en el marc del canvi de companyia concessionària del servei de bus entre Manresa i Barcelona que s'haurà de produir en els propers mesos. La UTE Bages Exprés, formada per les empreses Castellà, Julià i Alsina Graells, deixarà de fer-se càrrec de la línia d'autobús entre Manresa i Barcelona, que tenia des del 2010, quan va guanyar el concurs de la Generalitat. En el seu lloc, el servei serà operat abans de l'estiu per la Hispano Igualadina, l'empresa que era realment meritòria de l'adjudicació, segons el Tribunal Suprem.

La iniciativa té com a origen una moció presentada pel grup municipal del PSC i que va ser aprovada per unanimitat en la darrera sessió plenària. La moció explica que malgrat que, segons la normativa actual, dur viatgers drets al bus és legal, resulta evident que és un perill i una immerescuda incomoditat.