L´Ajuntament inicia el primer procés de cessió obligatòria de pisos de bancs a Manresa

Els deu habitatges, buits fa anys sense una raó justificada, són d'entitats financeres o societats immobiliàries

07.05.2016 | 07:41

L'Ajuntament ha posat en marxa el procediment per obtenir la cessió d'ús temporal obligatòria d'un primer grup d'habitatges buits, ubicats a Manresa, per tal de destinar-los a lloguer social. En concret, aquesta primera tongada inclou deu pisos.

Es tracta del primer procediment d'aquest estil, que ha de servir de guia per a futures actuacions. Els habitatges que s'obtindran són propietat d'entitats financeres o societats immobiliàries. La condició és que els pisos han d'estar desocupats des de fa més de dos anys, sense una causa justificada, i l'administració en reclama la cessió per recuperar la seva funció social i poder atendre la necessitat bàsica d'habitatge de les famílies en risc d'exclusió residencial.

En la resolució, signada pel regidor d'Habitatge, Antoni Llobet, consta que l'Ajuntament assumirà la gestió i administració dels arrendaments i els adjudicarà a la unitat familiar que es proposi des dels serveis socials municipals. L'import del lloguer es fixarà d'acord amb els paràmetres de lloguer social que estableix la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica (Llei 24/2015).

La resolució es fonamenta, en primer lloc, en l'article 26 de l'Estatut de Catalunya, el qual preveu que "les persones que no disposen dels recursos suficients tenen dret a accedir a un habitatge digne", i també en l'article 7 de la Llei 24/2015, que permet l'obtenció per part de l'Administració pública d'habitatges per destinar-los a lloguer social mitjançant la seva cessió obligatòria temporal.

L'Ajuntament posa de manifest que, d'aquesta manera, es referma en el comunicat que va fer públic divendres passat, el mateix dia que el govern espanyol en funcions va anunciar la interposició d'un recurs al Tribunal Constitucional contra la Llei 24/2015, i que continuarà treballant tant com sigui possible d'acord amb els seus preceptes, en línia amb el que el conjunt d'agents socials i institucions van acordar en la cimera celebrada dimarts a la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa serà present demà a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Manresa serà present demà a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Front comú contra una situació que es considera "inacceptable"

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

El comitè s'ha reunit amb el departament de Treball just quan arrenca la segona setmana de...

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Des d'avui i fins al 3 de novembre és obert el període de sol·licituds per treballar com a...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema