La segona edició de Batalla de Bandes, impulsada per l´associació Vint Catorze, amb el suport organitzatiu de Manresa Jove (Ajuntament de Manresa) i Casa de la Música de Manresa, ha tancat el període d´inscripció amb el màxim de bandes inscrites previstes per aquest certamen.

En totals seran 12 grups musicals joves, d´estils i generes diferents, els que optaran a la victòria final en aquest concurs de grups musicals que té l´objectiu de fomentar la música entre la gent jove i donar alternativa a grups que tenen dificultats per trobar escenaris en viu per copsar el feedbaak del públic.

La primera actuació tindrà lloc el proper 21 de maig a l´Espai Joan Amades. Les bandes que actuaran aquest primer dia són: Sodia, Jupiter and Beyond, The Wends, Malvenidos. La propera cita està prevista pel 28 de maig i les bandes que actuaran són: Jokb, S´Fumatto, Aliens in my room i No Matter. Per últim l´ultima batalla es desenvoluparà el 4 de juny amb l´actuació de Paradox, Kuadarilla, Limboth i Dryzer. Totes les actuacions està previst que comencin a les 18:30 h.a l´espai Joan Amades.

Fases del concurs i votacions

La primera fase del concurs, anomenada Ronda de Concerts, com en l´edició de l´any passat, es desenvoluparà a l´Oficina Jove del Bages (Espai Joan Amades). Per tal de poder emetre les votacions, es realitzaran els tres dies de concerts on hi actuaran quatre bandes diferents cada dia. En finalitzar els concerts de les bandes, el públic podrà emetre el seu vot per valorar cadascuna de les actuacions. Les tres bandes més votades independentment del dia que toquin són les que aniran a la final directament.

La final del concurs es realitzarà a la sala Stroika de Manresa, una de les sales amb més bona acústica i prestigi de Catalunya. La fase final està prevista per a l´11 de juny, a les 21 del vespre i comptarà amb l´actuació de SIGELPA. Serà aquell mateix dia quan es decidirà la banda guanyadora amb un vot mixt entre el públic i el jurat.

El jurat està integrat per un membre de Casa de la Música, un professor/a del Conservatori, un locutor/a d´un programa musical, un redactor/a d´un mitjà local.

El primer premi del concurs consta de 2 temes d´estudi gravats en un estudi professional, el segon premi un stage a la Sala Stroika (residència i poliment de directes) i el tercer premi material musical per un valor de 150 euros.

Per a més informació o consultar les bases del concurs es pot consultar a: www.manresajove.cat i Casa de la Música.