Dos dels premis que lliura Regió7es decideixen per votació popular. Són l'Estrella i l'Estrellat, una denominació que es refereix a una secció del diari i que defineix un reconeixement positiu i un de negatiu.

Els lectors decideixen entre tres candidats a cadascun dels premis. Els tres candidats són proposats pel consell de caps de redacció i els lectors voten amb el sistema que es descriu al gràfic.

Enguany els proposats per a premi estrella són el Bàsquet Manresa, l'organització esportiva més important de la Catalunya Central i un miracle que permet a Manresa ser la ciutat més petita amb presència en la segona competició esportiva de l'estat; i no de qualsevol manera: aquests dies, la gesta del modest Leicester a Anglaterra ha recordat que el 1998 el TDK Manresa va fer el mateix a la lliga ACB. El segon candidat és l'empresa Tous, que amb un creixement de més del 15% de la facturació l'any passat ha arribat als 385 milions d'euros i ja té més de cinc-centes botigues obertes al món. És la marca manresana més coneguda de tots els temps i una de les empreses més potents del territori. El tercer és la Denominació d'Origen Pla de Bages, que ha estat determinant en l'impuls que ha tingut durant els darrers anys el sector vitivinícola de la comarca.

Pel que fa a l'Estrellat, els candidats proposats aquest any són Autema, concessionària de l'Autopista Terrassa-Manresa, per l'embolicada i insuficient rebaixa dels peatges, suposadament destinada a reduir l'embús a la C-55; la conselleria de Territori de la Generalitat, per haver convertit la C-55 en un embut que no satisfà les necessitats dels conductors del Bages i no afronta la reforma a fons que necessita la carretera; i Adif, per mantenir la línia de Renfe en un estat inacceptable i ni tan sols no complir els seus propis plans d'inversió a l'estació de Manresa, que hauria d'haver estat reformada l'any passat i encara no té ni projecte.