La Creu Roja a Manresa organitza el proper dia 11 de juny la tercera caminada nocturna i la I Passejada Nocturna Familiar, que tenen com a objectiu fomentar l´activitat física i els hàbits saludables i recaptar fons per als projectes d´infància que porta a terme l´entitat.

La caminada nocturna s´iniciarà a les 21:00 h de la nit al costat del pavelló del Nou Congost i el seu recorregut serà de 11,5 km que permetran descobrir interessants i atractius paratges en un context nocturn.

Enguany com a novetat, s´ha fet un circuit de 5 km, per tal que els més menuts de casa puguin gaudir amb família d´una passejada nocturna.

Les persones interessades poden inscriure´s online a la pàgina web www.creurojamanresa.org

El preu de la inscripció de la caminada és de 8 euros, pels menors de 12 anys 5 €, i cadascun dels participants rebrà amb la inscripció una butlleta del Sorteig d´Or de la Creu Roja valorada en 5€, a banda de l´avituallament.

La caminada pretén recaptar fons pels projectes d´infància que l´entitat gestiona des de fa 25 anys. També té com objectiu, fomentar l´activitat física i els hàbits saludables.

El motiu és per tal de celebrar els 25 anys d´atenció a la infància en situació de risc d´exclusió social a la ciutat. La dedicació de la Creu Roja a l´atenció a les persones, i sobretot als col·lectius més vulnerables fa que treballar amb infants hagi estat sempre una prioritat per l´Assemblea de Manresa.

Aquesta fita representa un llarg bagatge en l´atenció a infants especialment a través dels tres projectes:

- Ludoteca Ludugurus, 25 anys treballant en el joc com a eina educativa.

- Centre Obert Casal-Ot, 25 anys de treball amb infància en risc social, 23 de manera diària i dos en caps de setmana.

- JNA (Joves Nucli Antic), que celebren els 10 anys de treball a través de l´esport amb adolescents en risc social.

Creiem important poder celebrar aquesta fita aconseguida per donar valor a la tasca educativa i pedagogia dels projectes i també ens interessa poder donar a conèixer a la ciutat les activitats que l´Assemblea de Creu Roja a Manresa dedica a la infància. I sobretot, per reflexionar com ha de continuar aquesta tasca.

Tota aquesta tasca educativa no hagués estat possible sense els professionals que treballen i han treballat en els diferents projectes, però sobretot amb el voluntariat de Creu Roja a Manresa, que al llarg dels anys han dedicat el temps i els esforços a aquesta franja d´edat (de 3 a 16 anys d´edat).