L'estàtua del monarca contempla impassible les maniobres dels operaris que ja treballen en el projecte per remodelar l'edifici de l'antic col·legi de Sant Ignasi, el Museu Comarcal de Manresa. Han començat aquesta mateixa setmana, i suposen el primer pas per reurbanitzar durant els pròxims dos anys tot l'entorn de la plaça i Via de Sant Ignasi, ara que la Sala Ciutat ja no hi és.

La iniciativa té un pressupost de 3,6 milions d'euros. Els primers treballs es concentren al Museu per habilitar nous espais d'acollida i el punt d'arribada dels peregrins del camí ignasià. També s'ampliaran les sales d'exposicions, es faran nous lavabos i nous accessos.

La segona fase de les obres preveuen convertir el claustre del museu en un espai públic i fer l'entrada principal de l'edifici per on hi havia la Sala Ciutat. Per a més endavant es deixen els ascensors públics per millorar la connexió de les Escodines amb Barri Antic, la urbanització de la Via Sant Ignasi, la Baixada dels Drets i el Vidal i Barraquer.