L'Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de Solidaritat han organitzat un taller de Dansa Social que es portarà a terme a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera els dies 22 i 29 de setembre i el 6, 13 i 20 d´octubre de 18.30 a 20.30 h. El dijous 15 de setembre es farà una classe de prova oberta a tothom.

L´objectiu del taller, que anirà a càrrec de Queralt Jorba, és ser un espai de creació artística a través del moviment conscient i la dansa per apropar els participants a la crisi de les persones refugiades. Jorba és ballarina, dansaterapeuta i coach sistèmica. Per conèixer més a fons el treball que realitza es pot visitar la seva pàgina: www.queraltjorba.com

No cal tenir experiència prèvia en dansa per participar en el taller. Per a les persones que ja estan avesades a les arts del moviment és una oportunitat per aprendre diferents metodologies de creació coreogràfica.

L'art és una oportunitat per acostar-se a diferents problemàtiques. I en aquest cas es tracta d´apropiar-se de situacions aparentment alienes per poder oferir respostes creatives i transformadores mitjançant la dansa contemporània, la improvisació i l'artteràpia, i així, connectar amb els valors propis i identificar i diluir els obstacles que limiten l'expressió de l´empatia i les actituds prosocials.

Mostra a la Fira d'ONGD

La mostra del treball realitzat es presentarà el dia 15 d´octubre a les 19 hores a la plaça Sant Domènec en el marc de la Fira d´ONGD que des de fa 22 anys el Consell Municipal de Solidaritat i l´Ajuntament de Manresa organitzen per a donar a conèixer els projectes de cooperació que les diferents ONGDs del territori duen a terme als països del Sud i també les tasques de sensibilització a casa nostra per difondre i posar en valor la cultura de la pau i els drets humans a la ciutat.

Per a més informació, inscripcions i confirmació d´assistència a la classe de prova cal escriure a vida@queraltjorba.com.

La inscripció té un cost de 20 € i hi ha la possibilitat de beques per a aquelles persones en situació d´atur.