Manresa estrena una aplicació mòbil del bus amb informació a temps real

L'empresa que opera el transport urbà a la ciutat preveu que l'app estigui activa d'aquí a quinze dies

22.09.2016 | 00:00
Duran, Sánchez i Torres consultant l´aplicació, ahir
Duran, Sánchez i Torres consultant l´aplicació, ahir

Manresa disposarà en un parell de setmanes d'una aplicació mòbil amb informació a temps real del bus urbà, com ara els horaris i les incidències, a banda de les línies i la ubicació de les parades. És la primera ciutat on el grup Sagalés, responsable del servei de transport urbà amb l'empresa Bus Manresa, n'ha fet una, que ha creat l'empresa Nexus. Ahir la van presentar a l'Ajuntament, coincidint amb la setmana de la mobilitat.
L'aplicació, que es dirà Bus Manresa, si bé es publicarà amb diverses paraules clau per tal que sigui fàcil de trobar, estarà disponible per a dispositius Android i iOs i es podrà descarregar de forma gratuïta a Play Store i App Store.
Segons va puntualitzar en la presentació la regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, un gruix important dels usuaris del transport urbà és gent jove. En concret, amb dades del 2015 facilitades per l'Ajuntament, la franja de 0 a 19 anys suposa el 9% dels usuaris (156.609) i la de 20 a 39 anys, el 34% (591.634). En total, per tant, el 43% (748.243) tenen menys de 40 anys. D'aquí que la imatge de la nova App la protagonitzi la mà d'una persona jove posant-se el mòbil a la butxaca del texà. Va afirmar que "estem orgullosos del transport urbà, i entenem que podem i hem d'avançar moltíssim més encara, però el desenvolupament que ha tingut els darrers anys és en positiu". Va dir que l'app n'és un exemple i va incidir en la importància d'apostar "per la mobilitat sostenible" des de l'administració i la ciutadania en general.
Nerea Duran, cap de màrqueting de Sagalés, va explicar el funcionament de l'app, que permet consultar les línies i recorreguts amb el temps real del següent bus i les properes sortides programades, i les incidències que hi pugui haver; les parades més properes a la ubicació de l'usuari; l'accés directe a les parades marcades com a favorites; planificar la millor ruta en bus entre dos punts; tenir el llistat dels títols de transport vigents amb una breu descripció i el preu; els punts de venda on es poden adquirir, i una bústia de comentaris i suggeriments per millorar el servei. A l'aplicació també hi haurà informació del bus interurbà.

Pedalada familiar
Queralt Torres, tècnica de Mobilitat, va explicar una altra iniciativa de la setmana de la mobilitat, una pedalada que tindrà lloc diumenge, amb sortida a les 10 del matí de l'escola Ítaca, on es podran fer les inscripcions de franc mitja hora abans. El recorregut de 10 quilòmetres, que serà planer, s'acabarà a partir de 2/4 de 12 del migdia a la plaça de Sant Domènec, on es farà el final de festa fins a les 2, amb estands de promoció de la mobilitat sostenible, exposició de bicicletes, circuit infantil de BTT i la presentació dels camins escolars. Sobre això va explicar que les escoles Ítaca i Espill ja han treballat en aquest tema, que té per objectiu resoldre els problemes de trànsit que hi ha a l'arribada a les escoles.
Ahir també es va explicar que s'ha posat en marxa la sisena edició del programa "Viatjo amb tu" per acostar el transport públic urbà als instituts de Manresa. A data d'ahir, 8 dels 11 centres de la ciutat havien confirmat i fixat el calendari per rebre aquesta formació, que representen 670 alumnes de 1r d'ESO. La regidora Sánchez va remarcar que, fins ara, hi han passat més de 2.000 estudiants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Guia treu al carrer el seu desig de no desaparèixer

Un grup de veïns organitza, avui i demà, un seguit d'actes per reivindicar l'existència del barri ...

95.716 euros milloraran el drenatge al parc de Puigterrà

Els treballs, que duraran un mes, volen donar resposta a la petició dels veïns afectats per la...

Presentació del nou curs a Cots, Guix i Pujada Roja

Serà aquest dissabte a la tarda al local social de l'entitat

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema